Kuji-no-in

 

De kuji-no-in, zijn handhoudingen (ketsu-in) die samen met spreuken (jumon, ook wel bekend als mantra) uitgevoerd worden terwijl men een godheid (kanso) visualiseert. Dit heet san mitsu (drie word een) en opent de poort naar allesomvattende universele kennis. Er zijn negen handhoudingen die elk hun specifieke werking hebben. Deze negen handelingen worden door de gebruiker aangevuld met een tiende (geheime) karakter. Welke de “spreuk” compleet maakt. De Samoerai gebruikt een karakter voor overwinning of om angst te beheersen. Ook word de Kuji no in als healing methode gebruikt

Zo zie je maar dat Budo iets meer is dan met een zwaardje zwiepen, het is een kunst die een heel leven vergt om tot een enigszins bevredigend “resultaat” te komen. In Budo geldt, doen is het doel                

                                             

Sha

 

 

 

Kengyo

 De Kengyo leringen werden onderricht door Nirmankaya boeddha ( Sakyamuni boeddha) Deze leringen werden aangepast  naar het niveau van zijn toehoorders. Verder bevatten deze leringen illustratieve verhalen om de aandacht van zijn toehoorders vast te houden, en om een bepaald punt te maken, deze verhalen worden upaya (Hoben-gyo) genoemd. En hebben als doel het spirituele bewustzijn van zijn toehoorders te verhogen. Deze leringen missen verhandelingen over de absolute waarheid. Daarom zal volgens de Monnik Kukai, het erg lang duren voordat iemand verlicht zal worden.

 

 

Mikkyo

De Mikkyo leringen werden onderricht door Dhramakaya boeddha (Mahavairocana). Deze Boeddha begreep het ontstaan, en het zijn van alle dingen in het universum. Hij nam niet zijn toevlucht tot verduidelijkende verhalen. Hij sprak over de waarheid op het absolute niveau van de waarheid. Dus niet met het verstand te vatten.

 

                                                     

Elke handzegel (mudra) is gekoppeld aan een Kanso (deity). Dit zijn: De Shi-tenno, die het kengyo (openbaar) gedeelte van het Boeddha-dharma (pad van boeddha) beschermen.

 

Zoucho-ten 1 van de 4 shi-tenno

 

En de Godai Myo-o, die het Mikkyo (esoterisch, alleen voor ingewijden) gedeelte beschermd. Deze splitsing, kengyo en Mikkyo. Is gemaakt door de Monnik Kukai en komt enkel voor in het Shingon boeddhisme.

Fudo-myo-o (De onbeweeglijke) 1van de 5 godai-myo-o.

 

De kuji-no-in is een zeer uitgebreid systeem. En word voor vele doeleinden gebruikt.  Het word enkel aan de meest gevorderde studenten geleerd.

 

Het boek hogere lering van de Japanse krijgskunst is uit, zie nieuwspagina